Tahniah kepada ZON SELATAN MIRI telah dinobatkan sebagai JUARA KESELURUHAN dengan pungutan 55 Pingat Emas, 46 Pingat Perak dan 31 Pingat Gangsa.

Sebanyak 24 rekod baharu juga berjaya dihasilkan dari 16 acara dipertandingkan selama lima hari bermula 9 Disember melibatkan 1500 atlet dan pegawai.

 

Atlet memanah dari Zon Utara, Cecil Nathaniel dipilih sebagai Atlet Lelaki Harapan Terbaik  dengan memperolehi empat emas untuk Recurve (Pusingan Kelayakan) Olympic (Pusingan) Recurve (Pasukan Campuran) dan Recurve (Pasukan Lelaki).
Sementara atlet renang Kelly Teo Yao (Zon Selatan) yang memenangi lima pingat emas termasuk dua rekod baharu serta satu gangsa, dipilih sebagai Atlet Wanita Harapan Terbaik.

 

Atlet memanah dari Zon Utara, CECIL NATHANIEL dipilih sebagai Atlet Lelaki Harapan Terbaik  dengan memperolehi empat emas untuk Recurve (Pusingan Kelayakan) Olympic (Pusingan) Recurve (Pasukan Campuran) dan Recurve (Pasukan Lelaki).

Sementara atlet renang KELLY TEO YAO (Zon Selatan) yang memenangi lima pingat emas termasuk dua rekod baharu serta satu gangsa, dipilih sebagai Atlet Wanita Harapan Terbaik.

TAHNIAH SEKALI LAGI...

Kejohanan SUKSAR III seterusnya akan diadakan di ZON TENGAH (Sibu) sebagai Tuan Rumah Tahun 2021.